søndag den 4. december 2011

Rosen fra Jeriko


Sådan en tingest købte jeg i fredags ....
Rosen fra Jeriko hedder denne sjove plante
Jerikosrose er en mærkelig plante som kan "leve" i mange årtier uden vand & jord, og man kan får den til at tørre ind & folde sig ud ligeså mange gange man har lyst til - ja det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er rigtigt.
Jeriko´srose er en ørkenplante, når den er tør, er den en grå kugle, men når den bliver fugtig folder den sig ud og bliver grøn.
For at få den til at folde sig ud, lægger man den i en dyb skål & overhælder den med vand indtil den flyder. kort tid efter begynder der at vise liv i planten & den flyttes over i en skål eller tallerken og i løbet af nogle timer folder den sig helt ud. Herefter skal den bare have frisk vand hver dag.
I løbet af en uges tid tages planten op & lægges på et varmt & tørt sted. 
I løbet af nogle dage tørrer den helt ind & er igen klar til at kunne folde sig ud.
Planten kom til Europa med korsfarere & pilgrimme fra det hellige land.
Man beundrede den sjældenthed & der var endda flere Franske adelsslægter, som optog den i deres våbenskjold. Det varrede heller ikk længe, før man fortalte historier om rosen f.eks skulle jomfru Maria have velsingnet den med evigt liv.
Man siger også at huse, hvor rosen findes vil være lykkelige, at rosen når den er fugtig fungere som luftrenser, modvirker utøj & at vandet fra rosen virker helbredende ... 
Om historien er rigtig eller ej ..... 
 tja Rosen er ihverfald smuk & anderledes



Forøvrigt dufter den dejligt & specielt ...




1 kommentar:

  1. Hvor er det en sej plante... Og kun vandes nar man skal bruge den.. lige en plante for mig...

    SvarSlet