søndag den 3. juli 2011

Langtidshævede Gulerodsboller


10 g gær

2 dl koldt vand

2 dl surmælksprodukt

3/4 dl olie

2 spks sukker

2 tsk. salt

400 g groft revet gulerødder

3/4 dl hørfrø

3/4 dl solsikke kerner

3/4 dl græskar kerner

2 dl kogende vand

1,5 dl havregryn

8-900 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det kolde vand

Kom surmælksprod - olie - salt - sukker kerner og gulerødder i

rør det kogende vand og havregryn i

og rør mel i lidt ad gangen

stil dejen på køl min. 4 timer
evt natten over

form bollerne 18 stk

pensel evt med surmælksprod

sættes i kold ovn og bages ved 190 - 200 g i ca ½ time..

1 kommentar:

  1. Det er bare de skønneste boller - de smager vidunderligt, er sunde og "ligger godt i maven".. ;)

    SvarSlet